Насловна  |  Саопштења  |  УНС поздравља хапшење налогодавца осумњиченог за паљење куће новинара Милана Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 01. 2019.

УНС поздравља хапшење налогодавца осумњиченог за паљење куће новинара Милана Јовановића

Удружење новинара Србије (УНС) поздравља хапшење председника општине Гроцка и функционера владајуће странке Драгољуба Симоновића, осумњиченог да је био налогодавац паљења куће новинара Милана Јовановића, и очекује ефикасан судски поступак како за овај напад тако и за малверзације у општини о којима је Јовановић извештавао.

УНС истиче да се на примеру истраживачког рада новинара Милана Јовановића и портала Жиг инфо види значај локалних медија који су изложени како економским притисцима, тако и притисцима локалних моћника.  

Овај случај поново показује да се само системском подршком раду локалних медија и побољшању безбедности новинара може развијати демократско друштво.

Солидарност медијске заједнице и грађана према Милану Јовановићу била је одлучујућа за откривање осумњичених за извршење овог тешког кривичног дела. Удружење новинара Србије захваљује се колегама и грађанима који су помогли да осумњичени налогодавац буде ухапшен и позива све медије да наставе да пишу о злоупотребама, како у општини Гроцка тако и у свим локалним самоуправама у земљи.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

28.01.

2019.

Raštegorac [нерегистровани] у 22:52

Vučić

Bolje nije moglo. Namestilo se da žrtvuju piona da bi dobili partiju protiv sve žešćih kritika javnosti zbog partijskog zapošljavanja. Činjenica je da je članska karta SNS dobitna kombinacija koja obezbeđuje posao, privilegije, zaštitu i "ugled" u društvu. Ali ovog puta žestoke kritike i još žešća kriminalna brljotina dotičnog SNS čelnika i predsednika opštine nisu mogli biti progledani kroz prste. Ispalo je kao naručeno, ovaj šalje kriminalce da pale čoveku kuću i ugrožavaju živote cele familije, a njegovi ga javno hapse i prave od toga šou za narod, medije i međunarodne organizacije koje pozdravljaju "odlučnost vlasti" da se obračuna sa negativnim pojavama u sopstvenim redovima!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси