Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Додатак на плате свим новинарима српских медија на КиМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

31. 12. 2018.

УНС: Додатак на плате свим новинарима српских медија на КиМ

Удружење новинара Србије (УНС) поздравља најаву председника Александра Вучића да „косовски додатак“ добијају и новинари телевизије Мост, али тражи да ово право припадне свим новинарима и медијским радницима српских медија на Косову и Метохији.

Александар Вучић јуче је, уручујући пакетиће деци из централног Косова, рекао да су лекари и учитељи добили додатак на плате, али да то исто треба да добију и новинари телевизије Мост. 

„Они се боре, вредно раде у тешким условима и њима треба то да дамо“, рекао је Вучић.

УНС подсећа да од 2008. године тражи да се статус новинара и медијских радника изједначи са осталим запосленим у јавном сектору, односно да и они стекну право на косовски додатак.

УНС истиче да осим новинара и медијских радника ТВ Мост, на Косову и Метохији у веома тешким условима раде и други локални српски медији, од којих већина чини КОСМА мрежу, а која свакодневно емитује радијску информативну емисију на српском језику. Ови локални медији, за разлику од медија који послују у систему Мреже Мост – ТВ Мост, Радио Грачаница, ТВ Пулс из Шилова и Радио Косовска Митровица, немају подршку из буџета Републике Србије за редовно емитовање програма.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

31.12.

2018.

Srba [нерегистровани] у 12:33

A Medvedja, Bujanovac?

UNS ima dvostruke standarde. Nista nije lakse ni srpskim medijima u Bujanovcu ili Medvedji, ali UNS je za njih trazio bezuzslovnu privatizaciju. Lokalne informacije nisu potrebne samo gradjanima juzne srpske pokrajine vec svim ziteljima nase zemlje.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси