Насловна  |  Саопштења  |  УНС тражи исплату дугова колегама из Зајечара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 11. 2010.

УНС тражи исплату дугова колегама из Зајечара


Удружење новинара Србије (УНС) подржава протесте бивших новинара и техничара Тимочке радио телевизије из Зајечара због неисплаћених отпремнина и тражи да им се дугови што пре измире.

Око педесет радника ове медијске куће прихватило је пре скоро годину дана да им се због тешке финансијске ситуације, након што су постали технолошки вишак, социјални програм исплати из више рата, али послодавац чији је представник већинског капитала Саша Мирковић не поштује преузете обавезе.

УНС истиче да је у овој медијској кући запослено 37 медијских радника док их је пре годину дана било око 110. Преостали запослени пристали су да им нови послодавац тек 2012. године исплати дугове за зараде из 2009. године.

За УНС је неприхватљиво да колеге које су вољно или невољно остале без посла послодавац додатно угрожава неиспуњеним обећањима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси