Насловна  |  Саопштења  |  УНС тражи реаговање министарке правде и јавног тужиоца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 10. 2010.

УНС тражи реаговање министарке правде и јавног тужиоца


Удружење новинара Србије (УНС) подржава позив повереника Родољуба Шабића медијима да поштују приватност грађана. Тим поводом, УНС још једном позива министарку правде Снежану Маловић да поведе истрагу о томе како су заштићени подаци о малолетном сину Слађанке Милошевић, секретарке Синдиката правосуђа Србије, доспели у лист „Курир“, број од 25. октобра, будући да су ти подаци доступни само уз потпис суда.

УНС, такође, тражи од републичког јавног тужиоца да обавести јавност о томе да ли ће покренути поступак против лица које је обелоданило податке о малолетнику, што је кривично дело из члана 337 став 2 Кривичног законика, за које је запрећена и затворска казна.

УНС сумња да постоји политичка позадина овог кривичног дела, у ком је лист „Курир“ злоупотребљен како би се застрашила и компромитовала Слађанка Милошевић и разбио штрајк у правосуђу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси