Насловна  |  Саопштења  |  УНС очекује реакцију тужилаштва због напада на новинаре "Курира"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 10. 2010.

УНС очекује реакцију тужилаштва због напада на новинаре "Курира"


Удружење новинара Србије (УНС) од тужилаштва у Смедереву очекује брзу реакцију због физичког напада на новинаре дневника „Курир“, који се догодио у понедељак, 25. октобра, у близини ноћног клуба „Нина“ у селу Михајловац, чији је власник Љубиша Васић са још осам девојака претходно ухапшен због сумњи да је у том угоститељском објекту организовао проституцију.

Репортере „Курира“ напали су Рајко и Јагода Јацковић, иначе родитељи Васићеве супруге Јелене Васић, на чије се име званично води ноћни клуб, због тога што је новинарска екипа хтела да истражи дешавања везана за ово место и његово пословање.

Рајко Јацковић задао је више удараца песницама и ногама новинару „Курира“ Оливеру Николићу, а његова супруга целој новинарској екипи претила је ножем, што је документовано снимцима фото-репортера.

УНС сматра да је ово један од најтежих и најопаснијих напада на новинаре последњих месеци и очекује да Рајко и Јагода Јацковић, због физичког напада и увреда буду кажњени применом Кривичног законика, који напад на новинаре санкционише као напад на особе које раде на пословима од јавног интереса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси