Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Организовање протеста притисак на ТВ Прва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 10. 2018.

Извор: УНС

УНС: Организовање протеста притисак на ТВ Прва

Удружење новинара Србије (УНС) сматра организовање штрајка запослених у фабрици “Милан Благојевић - Наменска” а.д. Лучани против Татјане Војтеховски са ТВ Прва непримереним притиском на уређивачку политику и независност новинара. Подсетимо, у саопштењу синдикалног руководства ове фабрике наводи се да ће запослени данас обустави рад на један сат због "негативне медијске пропаганде која се врши преко продукцијске куће Татјане Војтеховски, а која прети да озбиљно наруши углед предузећа“.

УНС је веома забринут и што државни секретар Александар Гајовић није упознат са чињеницом да је још 2009. на предлог УНС-а у Кривични законик унета одредба по којој се претња новинару третира као претња службеном лицу, попут тужиоца, судије, полицајца...

Новинари Прве телевизије поставили су питање "Да ли новинари треба да имају статус службеног лица?" у емисији у којој су говорили Татјана Војтеховски и државни секретар Гајовић.

Поставља се питање каквој заштити новинари могу да се надају од државе када њени високи функционери нису ни упознати са законодавством које штити положај новинара.

 

 

 

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

17.10.

2018.

Stojan Marković [нерегистровани] у 20:58

Zašto ćuti TV Prva

Zanimljivo, povodom napada na koleginicu Vojtehovski reaguje udruženje novinara, a ćuti TV Prva. Još zanimljivije TV Prva u jednoj svojoj emisiji (autor Gvozden Nikolić) glorifikuje pukovnika doživotnog direktora MB Namenska, a u drugoj emisiji (autorka Tatjana Vojtehovski) po mišljenju sindikata fabrike radi o glavi tom istom pukovniku/direktoru.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси