Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић да омогући рад новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 10. 2018.

УНС: Директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић да омогући рад новинарима

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује поступак директора Туристичке организације Пријепоље Небојше Свичевића који је јуче новинарки листа „Пoлимље“ Мемнуни Цмиљановић забранио да присуствује конференцији због постављеног питања.

На конференцији коју је сазвао поводом извршења пресуде којом је Туристичкој организацији извршитељ запленио и продао комби, а на којој је протестовао што Тужилаштво на то не реагује, новинарка Цмиљановић поставила је Свичевићу питање „какве везе има Тужилаштво са извршним судским решењем“. 

„Ти овде никад не можеш ући више. Да си ти мени жива и здрава, срећан теби пут. Ја док сам овде, ти никад не можеш ући више. Завршено, пријатно, довиђења“, одговорио joj је Свичевић.

Лист „Полимље“ протестовао је због оваквог потеза Свичевића и навео да се овакав поступак у историји листа који излази више од 86 година није догодио.

„Верујемо да зна и да се са јавношћу не комуницира тако што се новинари избацују са конференција, желимо да верујемо и да је ово што се десило тренутак његове слабости, а уверени смо да ће демократска јавност знати да се дистанцира од овог чина и да се избори да ово остане усамљени пример у политичкој стварности Пријепоља“, наводе у „Полимљу“.

У ТО Пријепоље данас се нико није јављао на телефон. 

УНС подсећа да је Законом о јавном информисању забрањена непосредна и посредна дискриминација уредника медија, новинара и других лица у области јавног информисања.

УНС истиче да свако има право да буде незадовољан радом новинара и да се због тога може обратити надлежним регулаторним и саморегулаторним телима, као и судским органима, али да мора поштовати достојанство новинара и њихово право да свој посао обављају у складу са јавним интересом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси