Насловна  |  Саопштења  |  УНС одбацује тврдње Веселина Симоновића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 10. 2010.

УНС одбацује тврдње Веселина Симоновића


Удружење новинара Србије (УНС) запањено је изјавом Веселина Симоновића, председника Управног одбора Асоцијације медија Србије, да „у изради медијске стратегије у Србији не треба да учествују представници новинарских удружења, већ медијских кућа и оних који су на било који начин пословно везани за медије“.

Газде великих издавачких кућа, медијски послодавци окупљени у Асоцијацији медија, прво су покушали да бојкотом обесмисле јавну расправу о Медијској стратегији Србије. Када им то није пошло за руком, покушавају да из прављења стратегије елиминишу људе који праве новине и којима новине значе егзистенцију.

УНС подсећа да су велики медијски послодавци прошле године подржали антиевропски закон о јавном информисању, који је Уставни суд у међувремену оборио. Та спрега власти и представника крупног капитала у медијима била је погубна за слободу изражавања у Србији. После лошег искуства са овим законом, Министарство културе је најзад повукло исправан потез и схватило да одлуке у медијској сфери не сме да доноси без учешћа новинара и критичке јавности.

Капитал би више волео да се радници ни у медијској сфери ништа не питају, али се надамо да Влада Србије неће подлећи притисцима медијских послодаваца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси