Насловна  |  Саопштења  |  Тужилаштво за ратне злочине треба да решава убиство шабачке екипе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 10. 2010.

Тужилаштво за ратне злочине треба да решава убиство шабачке екипе


Удружење новинара Србија позива државне органе, а посебно Тужилаштво за ратне злочине, да предузму све што је у њиховој надлежности како би била расветљена убиства новинара и медијских радника који су радили за српске медије од 1991. до 2000. године.

УНС подсећа да је чак 37 новинара и медијских радника који су радили за српске редакције у том периоду убијено, киднаповано, нестало или изгубило живот под нерасветљеним околностима.

УНС посебно истиче да се 9. октобра навршава 19 година од како су под неистраженим околностима, на радном задатку, на путу Петриња–Глина, убијени чланови РТС-ове екипе из шабачког дописништва. Тада су убијени Зоран Амиџић, уредник дописништва РТС-а из Шапца, Бора Петровић, сниматељ, Дејан Милићевић, асистент сниматеља и Сретан Илић, уредник у Радио Шапцу.

УНС је на свом сајту www.uns.org.rs покренуо Досије о убијеним и отетим колегама у намери да подстакне вођење истрага, проналажење одговорних и њихово кажњавање.
Од 20. августа, од како је на сајту покренут Досије, УНС-у су се јавиле особе које имају информације о овом случају, достављени су и текстови из Гласа Подриња који могу значајно да помогну у истрази овог злочина. УНС ће сазнања до којих је дошао објавити на свом сајту у понедељак, 11. октобра.

УНС сматра да државни органи, а посебно Тужилаштво за ратне злочине, у расветљавању ових најтежих кривичних дела треба да сарађују са државним органима, највше тужилаштвима и полицијом свих земаља бивше Југославије. Баш као што успешно координирају истраге државни органи Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине када је у питању борба против организованог криминала.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси