Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Омогућити рад Радио Гораждевцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

21. 09. 2018.

УНС: Омогућити рад Радио Гораждевцу

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову протестује због искључења струје Радио Гораждевцу и тражи од Компаније за дистрибуцију и снабдевање електричном енергијом (КЕДС) на Косову да омогући рад овом медију.

Како је УНС-у рекао главни уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић, данас су у овај радио дошли радници КЕДС-а и због дуга искључили струју.

„Дуг за струју већ две године уназад нашем радију плаћа Општина Пећ. Они то плате једном годишње. Шеф кабинета Општине Дурим Шеремети рекао ми је да је налог за плаћање дат одавно, али да још увек општина није платила због недостатка новца у буџету, као и да ће овај проблем што пре бити решен“, рекао је УНС-у Димитријевић.

Он је истакао и да је са овом чињеницом упознао раднике КЕДС-а, али да су они били врло непријатни и да нису хтели да га саслушају.

„Програм је прекинут усред емисије о верској толеранцији. Рекли су да њих не занима ни председник општине, ни општина и да они морају одмах да искључе струју. Молио сам их да сачекају да видим шта се дешава и да завршим емисију, али се нису обазирали. Сад тражим начин да наставим емитовање“, каже Димитријевић.

Дурим Шеремети за УНС је потврдио да Општина Пећ помаже Радио Гораждевац и навео да ће дуг бити плаћен у најкраћем року.

„Ми то плаћамо једном годишње, да не бисмо морали сваког месеца. Налог је у финансије послат још пре месец дана, али до сада није плаћен. Позвао сам финансије и обећали су ми да ће преоблем брзо бити решен, али да то не може бити одмах јер се процедуре у Општини  морају испоштовати“, рекао је Шеремети УНС-у.

УНС позива КЕДС да, уз гаранције Општине Пећ да ће дуг бити плаћен, без одлагања укључи струју Радио Гораждевцу, како слушаоци овог радија, због бирократских процедура, не би били ускраћени за информације од јавног значаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси