Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ осуђују нови напад на породичну кућу колеге Милисављевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 09. 2010.

УНС и ДНКиМ осуђују нови напад на породичну кућу колеге Милисављевића


Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије осуђују поновни напад на кућу директора и главног и одговорног уредника Радија Косовска Митровица Часлава Милисављевића.

У овом нападу у потпуности је изгорео аутомобил његовог сина који се налазио испред породичне куће у Звечану.За протекла два месеца ово је други напад на колегу Милисаваљевића и његову породицу.

Прошли напад догодио се 20. јула када је бомба која је бачена у башту породичне куће оштетила неколико аутомобила. Колега Милисављевић, који се у том тренутку налазио у кући, остао је неповређен.

УНС са ДНКиМ апелује да Косовска полицијска служба, ЕУЛЕКС полиција и КФОР хитно пруже и обезбеде сталну заштиту колеги Милисављевићу и открију нападаче.Истовремено УНС са ДНКиМ позива сведоке да се јаве и помогну истрази.

Уколико се у најхитнијем року КПС, ЕУЛЕКС и КФОР не огласе са видљивим резултатима истраге сматраћемо да те институције не раде свој посао и доприносе атмосфери у којој је могуће систематски, у дужем временском периоду, угрожавати животе и слободу информисања.

Колега Милисављевић је угледни новинар и хроничар културних збивања на Косову и Метохији. Дугогодишњи је директор и главни и одговорни уредник Радија Косовска Митровица, а био је и члан Управе УНС-а и Управног одбора ДНКиМ-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси