Насловна  |  Саопштења  |  УНС против медијског рекетирања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

21. 09. 2010.

УНС против медијског рекетирања


Удружење новинара Србије (УНС) сматра недопустивим поступке уредника Курира који су у СМС порукама уцењивали опозиционог политичара и бизнисмена, претећи им објављивањем компромитујућих садржаја.

Главни уредник Јовица Кртинић и његов заменик Бранислав Бјелица тражили су прошлог викенда од Милана Бека и члана Председништва Либерално демократске партије Зорана Остојића да утичу на Чедомира Јовановића како не би излазио у јавност са одређеним тврдњама о Куриру и његовом власнику. У порукама су запретили да ће Курир, у супротном, о њима „свашта да објави“.

Удружење новинара Србије оцењује да је овакво понашање неспојиво са новинарском професијом и Етичким кодексом новинара Србије. Медији не постоје да уцењују, прете и изнуђују, већ да објављују информације које су претходно с дужном новинарском пажњом проверили. УНС сматра да је реч о опасној пракси којој еснафска удружења морају енергично да се супротставе.

Предлажемо да се овим поводом састану судови части УНС-а и НУНС-а и заједнички се одреде према овом својеврсном медијском „рекетирању“, без обзира на то што поменути уредници нису чланови новинарских удружења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси