Насловна  |  Саопштења  |  УНС задовољан кажњавањем нападача на дописника „Новости“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 09. 2010.

УНС задовољан кажњавањем нападача на дописника „Новости“


Удружење новинара Србије (УНС) задовољно је због кажњавања Николе Марковића(30) који је пресудом Основног суда у Ваљеву, јединица Лајковац, дужан да плати одштету од 250.000 динара дописнику „Вечерњих новости“ из Колубарског округа Бранку Пузовићу, којег је физички напао пре седам година.

УНС је задовољан брзином и ефикасношћу судског поступка који је водила судија Снежана Јозаревић-Зрнзевић.

Према пресуди Марковић је дужан да због физичког напада у башти лајковачког кафића априла 2003. године плати дописнику „Новости“, 250.000 динара на име претрпљених физичких и душевних болова и судске трошкове.

Марковић се на ову пресуду жалио Апелационом суду.

Напад на Пузовића је уследио седам месеци након објављивања текста у „Новостима“ у којем је поменут ресторан „Голф“ власништво породице Марковић. Пузовић је у тексту писао о несталом човеку и навео полицијски податак по којем је он последњи пут виђен у „Голфу“. Текст је објављен октобра 2002. а Марковић је априла 2003. године претио и напао Пузовића ударивши га песницом у главу јер му се није свидело помоњање имена ресторана у новинском тексту.

УНС подсећа да је 2005. године Марковић у кривичном поступку правоснажно осуђен на три месеца затвора због насилничког понашања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси