Насловна  |  Саопштења  |  УНС зачуђен понашањем нишке полиције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 09. 2010.

УНС зачуђен понашањем нишке полиције


Удружење новинара Србије је зачуђено поступком припадника Полицијске управе у Нишу, који су више сати проверавали идентитет новинара Предрага Благојевића, који је снимао место несреће у порти цркве Светог Пантелејмона у Нишу.

Новинар Благојевић је у Полицијску управу приведен јер код себе ње имао личну карту и новинарску легитимацију, како је образложено у МУП-у. При том је држан затворен више сати док је његов идентитет провераван.

Удружење новинара Србије не спори МУП-у право да проверава идентитет особа које код себе немају идентификациона документа, али је зачуђено неспособношћу полиције да препозна новинаре на задатку, који са камерама, микрофонима и диктафонима очигледно раде свој посао, за разлику од полицији сумњивих особа, које се на тај начин не маскирају.

УНС апелује на новинаре да приликом обављања новинарских задатака код себе имају новинарске легитимације и лична документа, а од полиције захтева да не спроводе насиље над новинарима, тамо где је очигледно да они само обављају свој редакцијски задатак, у интересу јавности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси