Насловна  |  Саопштења  |  УНС забринут за судбину СОС канала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 08. 2010.

УНС забринут за судбину СОС канала


Удружење новинара Србије (УНС) забринуто је за судбину телевизије СОС канал, као и 80 медијских радника који своју егзистенцију остварују у овој медијској кући, којој прети блокада рачуна по правоснажној судској пресуди, због неплаћања надокнаде за фреквенцију.

СОС канал је, због неспособности државних агенција задужених за расподелу фрекефенција, добио право на емитовање на фреквенцији на којој је сигнал румунске државне телевизије. Због ометања сигнала СОС канал је претрпео и велику материјалну штету, одбио да плаћа надокнаду за фрекфенцију и покренуо судски спор против РРА и РАТЕЛ-а.

У међувремену је РАТЕЛ, не чекајући исход спора по тужби СОС канала, тужила ову телевизију због неплаћања фрекфенције, и тај спор је и добила, тако да ће блокада рачуна довести до онемогућавања рада ове медијске куће.

УНС позива надлежне државне органе да изврше надзор над судским спором по тужби СОС канала, који се неоправдано одуговлачи, и подржава намеру ове медијске куће да правду потражи пред Европским судом за људска права у Стразбуру.






Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси