Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ осуђују напад на новинарке Радио Београда и Коссева
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 04. 2018.

УНС и ДНКиМ осуђују напад на новинарке Радио Београда и Коссева

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштије осуђују физички и вербални напад младића који је говорио албанским језиком на новинарке Радио Београда и портала Коссев. УНС и ДНКиМ захтевају од надлежних органа да утврде идентитет особа које су данас физички и вербално насрнуле на новинарке у Бошњачкој Махали у Косовској Митровици и спроведу законом предвиђене мере.

Новинарке су пратиле посету директора Канцеларије за КИМ Марка Ђурића у Косовској Митровици када им је пришао младић, одгурнуо једну од новинарки и запретио да прекину снимања. О данашњем нападу постоји и видео запис који све јасно документује тако да УНС и ДНКиМ очекују од надлежних органа да овај случај процесуирају.

УНС и ДНКиМ подсећају и инсистирају да се идентификују и процесуирају полицајци који су током акције хапшења Марка Ђурића 26. марта 2018. године у Косовској Митровици претукли сниматеља РТС-а Владимира Милића и напали новинарку "Вечерњих Новости" Драгану Зечевић, уредницу листа "Јединство" Раду Комазец и уредницу портала Коссев Татјану Лазаревић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси