Насловна  |  Саопштења  |  УНС забринут због цензуре у ТВ Смедерево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 06. 2010.

УНС забринут због цензуре у ТВ Смедерево


Удружење новинара Србије (УНС) осуђује поступак в.д. директора Телевизије Смедерево Игора Ђокића који је јуче одузео снимљени материјал новинарки и уредници информативног програма Татјани Ђурић и на тај начин спречио емитовање прилога са конференције за новинаре коју су одржали функционери локалне самоуправе из редова „За боље Смедерево“.

По повратку новинарске екипе са конференције Ђокић је тражио да погледа снимљени материјал што је и учинио, али је потом узео касету тврдећи да ће сачекати и изјаву друге стране, Милана Лукића, лидера „За боље Смедерево“, од чијих јавних иступа су се на конференцији оградили функционери локалне самоуправе. Ђокић је потом изашао из телевизије са касетом и најавио новинарки да прилог можда неће ни бити емитован.

У каснијем телефонском разговору са главним и одговорним уредником Сашом Шпаровићем Ђокић је рекао да ће у случају да информације са конференције буду објављене у информативној емсији прекинути програм. Главни и одговорни уредник одлучио је да информације са конференције буду емитоване и заједно са новинарком Тањом Ђурић синоћ известио гледаоце информативне емисије о спорним дешавањима, а затим су препустили спикерки да настави дневник.

УНС сматра да се својим поступком в.д. директор Телевизије Смедерево грубо умешао у уређивачку политику и покушао да цензурише информације које јавност има право да зна и за којима очигледно постоји посебно интересовање.

УНС снажно подржава све колеге којe се супротстављају оваквим и сличним примерима лоше праксе и износе их јавно.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси