Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Не враћамо се у Радну групу, али ћемо дати свој допринос Медијској стратегији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 01. 2018.

Извор: УНС

УНС: Не враћамо се у Радну групу, али ћемо дати свој допринос Медијској стратегији

Удружење новинара Србије (УНС) жали што је државни секретар за информисање у Министарству културе и информисања Александар Гајовић остао при својим ставовима којима омаловажава жене, због чега УНС неће учествовати у Радној групи за израду Медијске стратегије, али ће дати пун допринос јавној расправи о овом важном документу за будућност медија у Србији.

УНС истиче да је Александар Гајовић синоћ показао да не жели да се извини због омаловажавања жена, извињавајући се само „онима које је његова изјава повредила“, чиме је само још једном потврдио ставове неприхватљиве за носиоца високе државне функције.

УНС подсећа да је чланица Радне групе за израду Медијске стратегије на предлог УНС-а Љиљана Смајловић пре оставке предала предлоге које УНС сматра значајним за Медијску стратегију.

УНС ће у јавној расправи дати свој допринос изради Медијске стратегије иако неће учествовати у Радној групи и преузети, као највеће и најзначајније новинарско удружење, пуну одговорност за њену израду.

УНС је свестан значаја који Медијска стратегија има за будућност посебно локалних медија који су реформом медијског система, односно, усвајањем медијских закона које УНС није подржао, данас практично опустошени.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

14.01.

2018.

Novinar [нерегистровани] у 15:11

Manipulacija Uns-a

Uns je podrzao i aktivno ucestvovao u donosenju medijskih zakona kao integralni clan lobisticke grupe pod nazivom "medijska koalicija".
U trenutku donosenja katastrofalnih medijskih zakona 2014. godine Uns i medijska koalicija su u liku Sase Mirkovica imali drzavnog sekretara i pomocnika ministra kulture i informisanja.
Da li su Vam potrebni linkovi sa javnim raspravama ili emisije gde su celnici Uns hvalili zakonska resenja koja su vodila ka tajkunizaciji lokalnih medija?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси