Насловна  |  Саопштења  |  УНС захтева решавање статуса запослених у РТВ Приштина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 05. 2010.

УНС захтева решавање статуса запослених у РТВ Приштина


Удружење новинара Србије
(УНС) подржава захтеве радника РТВ Приштина који су ступили у штрајк тражећи заостале плате и решавање статуса ове медијске куће у складу са обећањима која им је дало Министарство за Косово и Метохију.

Већина запослених у РТВ Приштина прихватилa је социјални програм када су проглашени технолошким вишком. Остали запослени добили су обећање Министарства за Косово и Метохију да ће им држава пружити финансијску подршку за формирање медија који ће производити и емитовати програм на српском језику.

Међутим, до данас тај договор није реализован, па УНС апелује на менаџмент РТВ Приштина и Владу Србије да пронађу најбољи облик организовања запослених у РТВ Приштина у нову медијску кућу.

У саопштењу радника, које је потписао директор Звонимир Миладиновић, наводи се да ће у наредна два дана штрајковати свођењем програма рада на законски минимум, а након тога одлучити да ли да штрајк наставе одласком са породицама пред зграду Владе, или протест исказжу штрајком глађу у Грачаници, Шилову и Звечану.

УНС апелује на колеге да штрајком глађу не угрожавају своје здравље, а од Владе Републике Србије да реши њихов статус како би се избегле теже последице штрајка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси