Насловна  |  Саопштења  |  Протест УНС-а: Нетачни наводи Југослава Ћосића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 04. 2010.

Протест УНС-а: Нетачни наводи Југослава Ћосића



Удружење новинара Србије (УНС) протестује зато што је Југослав Ћосић, аутор емисије Интервју са Југославом Ћосићем, синоћ обмануо гледаоце Телевизије Б92, представивши цео УНС у рђавом светлу наводом да из УНС-а није искључен чак ни аутор текста „Ћурувија дочекао бомбе“, објављеног у Експрес Политици уочи убиства нашег колеге Славка Ћурувије.

УНС је до сада у више наврата обавестио јавност да је главни уредник Експрес Политике у време убиства Славка Ћурувије искључен из УНС-а заједно са још седам главних и одговорних уредника државних медија из Милошевићевог времена, као и да је Суд части УНС-а обуставио поступак против аутора спорног текста, Мирослава Марковића, због тога што је утврдио да Марковић није члан УНС-а.

Да је аутор емисије „Интервју са Југославом Ћосићем“ поступао као професионалац који се придржава Кодекса новинара Србије, он би пре емисије проверио тврдње које је изнео на самом почетку емисије. За то би био довољан телефонски позив УНС-у. Будући да није консултовао ни грађу доступну на интернету, сматрамо оправданим јавно постављање питања његове непристрасности и објективности.

УНС жали због тога што је на овај начин пала још једна сенка на професионализам признатог новинара чија се емисија приказује на телевизији која поставља стандарде ТВ новинарства код нас. УНС, такође, упозорава на негативне последице етикетирања и уопштавања које су протеклих деценија, логиком „колективне кривице“, нанеле велику штету грађанима Србије и институцијама нашег друштва.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси