Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Уместо да објави чињенице, Покрет социјалиста покушава да увреди Крик
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 09. 2017.

УНС: Уместо да објави чињенице, Покрет социјалиста покушава да увреди Крик

Удружење новинара Србије (УНС) противи се покушају дисквалификације и вређања новинара Крика и главног уредника тог портала Стевана Дојчиновића, уместо демантовања конкретних нетачности у новинарском раду и позива партију министра одбране Александра Вулина, Покрет социјалиста, да аргументима демантују евентуалне нетачности у тексту Крика о имовини њиховог лидера.

На текст "Тетка из Канаде платила Вулину стан" у ком се тврди да министар одбране не може да докаже порекло више од 200.000 евра којима је купио стан, Покрет социјалиста одговорио је саопштењима у којима без чињеница Дојчиновића назива наркоманом и оптужује га да не пријављује све приходе.

Захтеви да медији јавно објаве изворе финансирања нису нови и УНС је тражио да то постане законска обавеза која не важи искључиво за новчана средства која медији добијају из буџета Србије, али власт није прихватила овај предлог УНС-а. Позив да Крик објави изворе финансирања, не аболира лидера Покрета социјалиста од обавезе да објасни и документује порекло сопствене имовине.

Сумње у непрофесионалан рад новинара и непоштовање Кодекса новинара Србије са конкретним текстовима могу се изнети пред судове части новинарских удружења или Савет за штампу. УНС позива све који сматрају да су оштећени да се обрате овим саморегулаторним телима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси