Насловна  |  Саопштења  |  Курир измислио изјаву председника УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 07. 2017.

Курир измислио изјаву председника УНС-а

Курир је на свом сајту данас после подне објавио измишљену изјаву председника Удружења новинара Србије Владимира Радомировића о пореској блокади Адрија медија групе, чиме је грубо прекршио професионалну етику.

Новинарка Курира позвала је Радомировића за изјаву у вези са блокадом рачуна, на шта јој је он одговорио да не може да да изјаву док не види документацију и замолио новинарку да му је достави. Уместо тога, новинарка је објавила измишљену изјаву да Радомировић "не може да верује да се тако нешто (блокада рачуна) догодило". "Немам све податке и не могу да верујем да би се овако нешто заиста догодило. Док не видим све папире, било би неозбиљно да коментаришем, али сам зачуђен", гласи измишљена изјава.

Курир је после захтева Радомировића уклонио ту изјаву са сајта, али тражену документацију још није доставио. Незадовољан што УНС не жели да без провере подржи ставове Курира, други новинар Курира је у телефонском разговору са председником УНС-а вређао руководство удружења.

УНС протестује због ове злоупотребе и позива новинаре и уреднике Курира да поштују Кодекс новинара Србије.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси