Насловна  |  Саопштења  |  УНС: РЕМ да испита да ли је Радио Ваљево злоупотребио фреквенцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 07. 2017.

УНС: РЕМ да испита да ли је Радио Ваљево злоупотребио фреквенцију

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује вређање уреднице портала kolubarske.rs Дарије Ранковић на Радио Ваљеву и тражи од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да испита да ли се ради о злоупотреби фреквенције. На Радиo Ваљеву у уторак, 4. јула, на сваких сат времена емитовано је отворено писмо Зорана Мајдака, власника компаније у оквиру које послује Радио Ваљево, а у ком он вређа портал kolubarske.rs и његову уредницу.

УНС је позвао Мајдака, али он није одговарао на позиве.

Како је УНС-у рекла Ранковић, ово се десило дан након њеног текста о реконструкцији зграде у којој је некада био Радио Ваљево, а у којем је навела да су после исељења овог радија средином фебруара прошле године у целој згради биле исечене инсталације за грејање, поскидани радијатори, почупане електроинсталације и поскидани штекери.

УНС подсећа да је Мајдак и јануара прошле године на овом радију, на сваких 15 минута, емитовао саопштење у којем је уредници портала kolubarske.rs претио кривичном пријавом јер је објавила изјаву заменика градоначелника да су власници Радио Ваљева тражили новац из градског буџета за плате запослених у новембру и децембру 2015. године.

Како је УНС-у рекла Ранковић, прошле године поднела је Регулаторном телу два пута представку, али одговор није добила.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

07.07.

2017.

Mali Budaanonymous [нерегистровани] у 23:45

PORTAL ZA PONOS

Ovo je očekivani epilog skandaloyne privatizacije jednog od gradskih suvenira a što je u pravom smislu reči bilo Radio Valjevo.Lokalna vlast je dopustila da se za mizerne novce OTUĐI medij koji je pola veka bio osnovni informativni servis grada i celog Kolubarskog okruga.Što je najgore on je PREDAT u ruke ljudima koji bi iz nepoznatih rayloga želeli da budu poynati. I tako nešto je podnošljivo da isti nisu bahati i nezahvalni.
Sto se tiče portala kolubarske.rs on je u proteklih nekoliko godina najveće osveženje i benefit koji se dogodio medijskom prostoru Valjeva.Ključni doprinos takvom statusu upravo je dala urednica Darija Ranković, sa ekipom saradnika.U odbranu portala i njegove urednice pored REM treba da stanu i sva esnafska udruženja iz države Srbije. U međuvremenu je puno medija uništeno ili osakaćeno tako da je nedopustivo od ovakvih problema okretati glavu.

Одговори
чет

06.07.

2017.

Miladin Valjevo [нерегистровани] у 17:33

Sns protiv zutih

Molim vas, pa svi znaju ko je ko u Valjevu. Darija Rankovic jeste zuta ali ovaj Majdak je SNS i njemu niko ništa ne može. Obe strane nisu u pravu ali zna se da Majdak vedri i oblači gde god je SNS na vlasti. Ne podržavam medijska prepucavanja i smatram da obe strne nisu u pravu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси