Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Надлежни органи да наведу разлог хапшења Дејана Анђуса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 06. 2017.

УНС: Надлежни органи да наведу разлог хапшења Дејана Анђуса

Поводом хапшења ТВ водитеља Дејана Анђуса, Удружење новинара Србије (УНС) тражи од надлежних истражних органа да што пре предоче информације о том случају и саопште да ли је Анђус ухапшен због неког кажњивог дела које нема везе са новинарством или због критике на рачун власти које је износио у својој емисији и интервјуима.

У оваквим случајевима, важно је да се јавности омогући да сама утврди на основу којих информација су тужилаштво и полиција реаговали, да ли су њихови поступци били у складу са законом и да ли је дошло до угрожавања права на слободу говора.

Раније данас, Блиц је објавио да је спортски новинар Дејан Анђус ухапшен, по њиховим наводима, због сумње да је покушао да изнуди новац од једне особе.

УНС је позвао Дејана Анђуса, али његов телефонски број није доступан.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

08.07.

2017.

Анастасија [нерегистровани] у 18:02

УНС?

Господо новинари, да ли сте ви удружење новинара Словеније или Северне Кореје? Једино сте Ви необавештености и нисте гледали снимак предаје откупа рекета.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси