Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тужилаштво да у кратком року саопшти ко је претио Марији Вучић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 06. 2017.

Извор: УНС

УНС: Тужилаштво да у кратком року саопшти ко је претио Марији Вучић

Удружење новинара Србије (УНС) очекује да Тужилаштво за високотехнолошки криминал, које по хитном поступку истражује претње Марији Вучић, новинарки сајта посвећеног медијским темама Цензоловка, у кратком временском року саопшти резултате до којих је дошло. УНС-у су у Тужилаштву потврдили да је пријава стигла и да су почели истрагу. „Не можемо да дајемо информације о истрази. Када утврдимо ко је претио, издаћемо саопштење за јавност", рекли су нам из Тужилаштва.

Колегиници Вучић на лични Фејсбук профил стигла је претња 23. јуна и у њој је писало „Камењарко, ићи ћеш под мач убрзо“.

Како је рекла у разговору за УНС, на свом Фејсбук профилу нема информацију где ради и није делила текст „Претње нишких екстремиста: Сад ће доћи Вучићево обезбеђење, они знају са новинарима“ по чијем је објављивању на сајту Цензоловка претња стигла лично њој.

УНС подржава поступак колегинице Вучић и сматра да је добро да сваки новинар и медијски радник који због свог посла добије претњу или је физички нападнут благовремено то пријави надлежнима.  

УНС је из својих података за прошлу години утврдио да је надлежнима пријављен тек сваки други случај.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси