Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Казнити нападаче на новинарку „Данаса“ Лидију Валтнер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

31. 05. 2017.

УНС: Казнити нападаче на новинарку „Данаса“ Лидију Валтнер

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује физички насртај на новинарку листа „Данас“ Лидију Валтнер на данашњој инаугурацији новог председника Србије и тражи од надлежних да пронађу и казне одговорне. Како је наведено на сајту Данас-а, а како је и УНС-у потврдила колегиница Валтнер, она је „узимајући изјаву од старијег господина, којег су претходно полицајци удаљили са скупа СНС код Скупштине јер је носио транпарент против власти, била присутна када су припадници обезбеђења скупа физички насрнули на демонстранта.

Када је покушала телефоном да сними тај насртај, један из обезбеђења скупа, који јој је претходно већ претио да ће јој бацити телефон да не би снимала, пришао јој је и хтео да отме телефон. Она је то покушала да спречи када јој је пришао један од активиста СНС и подигао са земље, вукући и гурајући новинарку све до Пионирског парка. Тамо ју је спустио на земљу а исти случај догодио се и учеснику Против диктатуре“.

УНС позива надлежне да пронађу и казне особе које су онемогућиле новинарку „Данаса“ да извештава са скупа и физички је напали.  

Коментари (1)

Остави коментар
сре

31.05.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:07

stara srpska

ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси