Насловна  |  Саопштења  |  Проблем СОКОЈ-а и ОФПС-а треба решити системски
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 03. 2010.

Проблем СОКОЈ-а и ОФПС-а треба решити системски


Удружење новинара Србије (УНС) сматра да је позив Уније послодаваца Србије, упућен угоститељима, трговцима и осталим предузетницима, да искључе радио и ТВ пријемнике у својим локалима како би бојкотовали СОКОЈ и ОФПС и избегли плаћање накнада овим организацијама, непотребан потез који штети интересима медија, а пре свих интересима легалних емитера.

УНС сматра да скупе накнаде СОКОЈ-у и ОФПС-у, које поред самосталних радњи плаћају и медији, представљају питање које треба решити системски, уз заштиту права и интереса свих заинтерсованих страна.

УНС се залаже за правичнију наплату накнада овим организацијама, пре свега када су медији у питању, али неће подржати ни једну акцију која директно штети интересима медија. Предлог да се програми радио и ТВ станица угасе у приватним локалима свакако јесте усмерен против интересе легалних емитера.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси