Насловна  |  Саопштења  |  УНС забринут због малтретирања уредника Радио Гораждевца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 03. 2010.

УНС забринут због малтретирања уредника Радио Гораждевца


Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) протестује због вређања и малтретирања Дарка Димитријевића, уредника Радио Гораждевца и члана Управе УНС-а, од стране КПС полиције.

Косовска полицијска служба (КПС) је 9. марта око 17 часова у Клини зауставила Димитријевића који се враћао са састанка Управног одбора Косовске медијске асоцијације, којем су у току пута отказала светла на аутомобилу. Полицајац са значком 3081 захтевао је од Димитријевића да на лицу места сам поправи квар, иако му је овај рекао да није стручан нити има алат да тај посао обави.

Димитријевић је захтевао да га пусте, како би пре мрака код мајстора решио проблем са осветљењем и безбедно се вратио кући.

КПС полиција задржала га је до 19 часова и 30 минута, а онда га је без светала пустила да се сам по мраку аутомобилом врати кући. Димитријевић је три сата возио неосветљен до Гораждевца.

УНС сматра да је непрофесионалним и злонамерним поступком КПС полиције била угрожена безбедност новинара Димитријевића.

УНС од ЕУЛЕКС-а и међународних институција захтева да се полицајац са значком 3081 и његове колеге, које нису заштитиле Дарка Димитријевића, казне због малтретирања Димитријевића и угрожавања његове безбедности.

УНС подсећа да је новинара Дарка Димитријевића пре три године у селу Бича код Клине док је снимао прилог о повратницима приводио и малтретирао словеначки КФОР и Косовска полицијска служба са образложењем да је снимањем починио кривично дело. За ове поступке нико није одговарао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси