Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује поступак Александра Мартиновића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 04. 2017.

УНС осуђује поступак Александра Мартиновића

Удружење новинара Србије (УНС) категорички се противи нарушавању приватности новинара и чланова њихових породица. Осуђујемо поступак Александра Мартиновића, шефа посланичке групе Српске напредне странке који политичку делатност чланова породица новинара користи за напад на наше колеге. УНС се енергично противи и покушајима опозиције да дискредитује новинаре на основу занимања њихових брачних другова или њихових политичких каријера.

УНС је и раније био присиљен да диже глас у одбрану уреднице Радио телевизије Србије Оливере Ковачевић, која се не налази ни у каквом сукобу интереса. Сада је иста заштита потребна и њеној колегиници Ивани Чкоњевић.

Неистините су тврдње опозиције и блиских јој новинара да колегиница Чкоњевић, по Кодексу новинара Србије, не би смела да интервјуише председничке кандидате јер је удата за бившег посланика СНС. По том наопаком тумачењу Кодекса, ни Наташа Јеремић није смела да буде уредница Дневника РТС-а док је њен супруг био министар спољних послова.

 

 

Коментари (3)

Остави коментар
чет

13.04.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 20:12

Re: bravo

Demokrate, bravo za cenzuru.Kad vam se nešto, bazi razloga, ne sviđa, onda u koš. Od te prakse ste nedavno odustali, ali se opet vratili na staro.Cestitamo.

Одговори
чет

13.04.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 16:23

ШТА ЈЕ ПИСАЦ...

Ако је ”коментатор” претходни новинар, онда не схватам ”шта је писац хтео да каже” и како је, ако је или још ради негде у медијима, објашњавао своје мишљење. Какве везе има са послаником садашњим Мартиновићем иронична формулација ”дружина из УНС” од пре скоро две деценије и, још мање, Чукић (познати и признати професионалац) са понуђеном темом- ваљда да чорба буде гушћа ? Ружно је и тужно кад се анимозитети и загрижено осветништво јављају, а посебно у часној професији попут журнализма. Став нашег Удружења има, иначе, основа, али медаљу треба окренути и на другу страну и бити крајње објективан. Редакције у Србији свугде, нарочито у Бгд, поларизовале су се и стале отворено у корист опозиције (више) и власти (мање). Нико није у средини. То је, ваљда, данак ”оних” времена, кад су, у центру,били за Слобу отворено РТС, Политика и, с времена на време, Новости. А остали за ДОС. Сада имамо доста приватника и ко може да им забрани да се опредељују, могу само, ако их неће тржиште, себе да жртвују. Али не може јавни сервис да минимизира Владу и посебно премијера. Ко прати, схвата. Рецимо у ББС. То се овде, са РТС, обавезно ради задњих година.Чак и у Политици са већинским државним капиталом. Значи,није све бело и црно. Потребна је, према томе, адекватна и поштена анализа медија да би се стигло до истине. УНС није, срећом, НУНС и срећан сам због саопштења у оптицају, то је покушај да се часније објасни ситуација.

Одговори
чет

13.04.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 12:30

Duplo golo

Dobro, bre, ljudi. Pa, zar mislite da se ne sećamo Čukića i družine na čelu UNS-a? Saopštenje u kome se tek u jednoj rečenici pominje osoba Martinović i njegova stranka, a ostatak.... Ne, ništa to ne valja. Mislim ja. Kao, ovi greše, ali su zato oni drugi još gori. To ne vodi ničemu. Duplo golo. Što bi narod rekao - niti smrdi, niti miriše. Mada, smrducka.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси