Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Недопустив однос полиције према фоторепортерима у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 03. 2017.

УНС: Недопустив однос полиције према фоторепортерима у Новом Саду

Удружење новинара Србије (УНС) протестује што је полиција на синоћњој утакмици Војводина – Црвена Звезда у Новом Саду вређала и онемогућавала рад фоторепортерима Бете, Танјуга, „Блица“ и „Вечерњих новости“ и тражи од МУП-а да одговорни буду кажњени.

Како је УНС-у рекао фоторепортер „Блица“ Ненад Михајловић, полицајци који су обезбеђивали утакмицу прво су на улазу забранили новинарима и фоторепортерима да појединачно улазе на стадион и тражили да због лакшег претреса улазе у групама.

„Никада нам то раније није тражено, али смо пристали. На улазу су били врло непријатни према нама, испитивали су нас, претресали и били нељубазни и груби. Када се завршила утакмица кренуо сам ка западној трибини где је прес сала како бих фотографисао конференцију за штампу. Наишао сам на кордон полиције и један од полицајаца ми је рекао да не могу да прођем. Рекао сам му да сам фоторепортер и да морам да стигнем на прес конференцију, али он није хтео да ме пусти. Када сам видео да пропушта друге људе поново сам га питао зашто не могу да прођем, одговорио је да чак да сад и сви прођу, ја нећу и упутио ме да са групом навијача Звезде идем око стадиона до западне стране. Нисам отишао јер ми није било пријатно да идем са групом навијача. Отишао сам кући и нисам могао да свој посао завршим до краја“, рекао је Михајловић.

Фоторепортери Бете, Танјуга и „Вечерњих новости“ Драган Гојић, Јарослав Пап и Дарко Дозет потврдили су УНС-у да су доживели непријатности на улазу. Како су истакли, обезбеђење је свима правило проблеме, детаљно их претресало и око пола сата им није дозволило да уђу на стадион.

„Овакав безобразлук и бахатост нисмо никада доживели. Ми смо фоторепортери, а не навијачи са бакљама да нас толико малтретирају на улазу. Испитивали су нас, псовали и били непријатни“, рекао је УНС-у фоторепортер Бете Драган Гојић.

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси