Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Град Крагујевац и Министарство привреде одговорни за суноврат РТВ Крагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 12. 2016.

УНС: Град Крагујевац и Министарство привреде одговорни за суноврат РТВ Крагујевац

Удружење новинара Србије (УНС) за пропадање регионалне РТВ Крагујевац сматра одговорним Град Крагујевац који конкурс за пројектно суфинансирање медија не расписује већ две године и Министарство привреде које није активирало банкарске гаранције власника Радоице Милосављевића и тако омогућило суноврат овог медија.

 

Данас је одржана лицитација имовине РТВ Крагујевац пописане како би се намирили запослени који су због вишемесечног кашњења зарада тужили предузеће. Град Крагујевац је купио највећи део понуђене телевизијске опреме -  три рачунара и једну камеру „сони“, за које је укупно издвојио 291.000 динара.

УНС истиче да је Министарство привреде, дајући власнику Радио телевизије Крагујевац Радоици Милосављевићу додатни рок од 30 дана за доставу ревизорског извештаја поводом непоштовања купопродајног уговора, одговорно што су запослени остали без опреме за рад и емитовање програма, уместо да су обавезе према њима намирене из гаранција које служе за ту намену.

УНС подсећа да је у случају „Недељних новина“ из Бачке Паланке Министарство привреде приватизацију поништило без давања додатних рокова за испуњење уговорних обавеза, чиме се доводи у питање поступање Министарства у случају РТВ Крагујевац.

Власник РТВ Крагујевац Радоица Милосављевић запосленима је два пута понудио социјални програм за који се на неформалном изјашњавању определило око половине запослених, али након тога није ништа предузео да се смањи вишак запослених.

Поступање Града Крагујевца, Министарства привреде и власника Радоице Милосављевића према овом регионалном медију потврђује намеру да се последице непоштовања уговора о приватизацији РТВ Крагујевац свале на терет запослених.

УНС посебно истиче да је Град Крагујевац неодговорним понашањем великом делу грађана Шумадије ускратио право на локално информисање.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

07.12.

2016.

Petrovic [нерегистровани] у 21:16

Solidarnost za novinare !

Apelujem da se pomogne Vasim kolegama u Kragujevcu. Vase kolege moraju tuziti grad Kragujevac koji je sistematski unistavao medije u gradu. Ovo je velika sramota.
Od kad je tekuca vlast krenula da "privatizuje medije" koliko je ljudi ostalo bez posla?
Da li ima ikakve pravde za sve te ljude i njihove porodice. Smatram da je ovo ekonomski zlocin vlasti i silovanje medija. Bedno !

http://www.politika.rs/scc/clanak/369534/Ugasen-program-TV-Kragujevac

Одговори
сре

07.12.

2016.

Besposleni medijski radnik [нерегистровани] у 19:11

Zločin, zar ne?

"Град Крагујевац и Министарство привреде одговорни за суноврат РТВ Крагујевац" - Narvno, kao i družina okupljena u nekakvoj Medijskoj koaliciji. Da i Udruženje novinara Srbije je krivo jer je kao član te neformalne družine zagovaralo upravo ovo. To što se dešavalo i dešava u vodećim srpskim medijima van Beograda (ne živimo svi u glavnom gradu) je zločin, a oni koji su podržavali i na brutalan način nametali ovakva rešenja u sadejstvu sa osobama iz Ministarstva kulture i informisanja bi trebali da odgovaraju za udruženi zločinački poduhvat*.

*Ova doktrina smatra članove grupe individualno odgovornima za zločine koji su počinjeni sukladno zajedničkom planu, bez obzira jesu li počinjeni od strane člana grupe ili ne. Član grupe krivično je odgovoran za zločine počinjene od strane drugih lica u okviru zajedničkog plana ili svrhe.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси