Насловна  |  Саопштења  |  УНС тражи пријаву против Мркоњића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 02. 2010.

УНС тражи пријаву против Мркоњића


Удружење новинара Србије (УНС) захтева од Министарства унутрашњих послова да хитно поднесе пријаву против министра за инфраструктуру Милутина Мркоњића због физичког напада на новинара Курира Милана Лађевића.

Министар Мркоњић ошамарио је Лађевића у холу Дома народне скупштине, док је новинар разговарао са народним посланицима Игором Бећићем и Јоргованком Табаковић.

УНС сматра да су испуњени услови за примену измењеног Кривичног законика, којим је запрећена и казна затвора за напад на новинара док обавља свој задатак или ако је напад у вези са новинарским послом.

УНС подсећа да је ово други напад на новинаре Курира у последње две недеље, и да носиоци јавних функција треба да сносе посебну одговорност због оваквих поступака.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси