Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција врши притисак на раднике телевизије Крагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 10. 2016.

Извор: УНС

УНС: Полиција врши притисак на раднике телевизије Крагујевац

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због позива које полиција свакодневно упућује председнику УГС „Независност" у Радио телевизији Крагујевац Горану Антонијевићу да би проверила „да ли ће тог дана бити штрајка“ и сматра их притиском на слободу медија.

Како је УНС-у рекао Антонијевић, из полиције га зову два пута дневно с образложењем да, по правилнику, треба да знају када ће бити штрајк и колико људи ће учествовати да би у случају инцидента могли да реагују.

- Данас сам им одговорио да по Законима о штрајку и раду нисам у обавези да им доставим те информације, уколико се протест не организује на отвореном простору. Дужни смо да 24 часа пре штрајка обавестимо директорку и то радимо редовно – казао је Антонијевић.

Подсећамо да је су запослени у РТК прошлог уторка започели штрајк упозорања и најавили генерални штрајк уколико не буду исплаћене заостале зараде и испуњене обавезе из уговора о приватизацији.

Запослени сваког дана, у различито време, на сат времена прекидају емитовање програма.

На питање УНС-а на основу ког правилника, документа или закона они морају да знају када ће се одржавати штрајк, ПУ Крагујевац није одговорила.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси