Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Казнити Николу Џомбу због претњи новинару “Блица”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 10. 2016.

Извор: Фото: Блиц

УНС: Казнити Николу Џомбу због претњи новинару “Блица”

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње Николе Џомбе из Куле новинару листа “Блиц” Милошу Станићу и тражи од њега да му се јавно извини, а надлежних да Џомба буде кажњен у складу са Законом. “Локални тајкун из Куле Никола Џомба ме је данас назвао, незадовољан текстом који је објављен у данашњем ‘Блицу’ под називом "У општини Кула тајкун дели државну земљу", и упутио ми низ претњи и увреда. Не знам да ли ћу пријавити случај полицији”, рекао је Станић УНС-у.

Никола Џомба члан је комисије која прави план за доделу државне земље пољопривредницима у Кули.

Џомба за УНС каже да "није претио новинару".

"Нисам му претио. Звао сам га јуче и рекао да ћу му донети сву документацију која му треба и коју може да објавио. Рекао је да ће се јавити, а онда је данас објавио текст. Не знам како га није срамота. Ко зна колико су му платили да лаже. Ја ћу покренути судски поступак против њега. Сазваћу и конференцију за штампу, па ћемо видети ко лаже, он или ја", рекао је Џомба.

УНС истиче да свако може бити незадовољан извештавањем медија, али да своје незадовољство не сме исказивати нападима и претњама новинарима, већ у јавној расправи или пред надлежним регулаторним или саморегулаторним телима, као и судским органима.

УНС подсећа да је Кривичним закоником прописано да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

05.10.

2016.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 20:43

ПРВО ПУЦАЈ, ПА ПИТАЈ!

"Чути и другу страну", није више у српском новинарству обичај, правило, професионални однос према занату....., данас је важно објавити текст, а то да ли си пружио прилику и оном ко је "мета" није више важно. Прво пуцај, па питај!
Није ово сумрак, ово је мрак новинарства на овим просторима, што није чудно када се зна ко води новинарске организације (УНС, НУНС, НДНВ...).

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси