Насловна  |  Саопштења  |  УНС: РЕМ да се хитно одреди и онемогући нелојалну конкуренцију у етеру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 09. 2016.

УНС: РЕМ да се хитно одреди и онемогући нелојалну конкуренцију у етеру

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од Регулаторног тела за електронске медије да се хитно одреди према емитовању дигиталних програма сервиса ‘Антена плус’ и онемогући нелојалну конкуренцију у етеру. Како су ЈП Емисиона техника и везе и Телеком основали предузеће МТС Антена ТВ доо које је преко сервиса “Антена плус” програмом почело да попуњава трећи мултиплекс, УНС скреће пажњу да, по Закону о електронским медијима, домаћи канали никако не би смели да се нађу у етеру без јавног конкурса и дозволе регулатора.

“Попуњавање слободних места за телевизијске канале у оквиру ресурса који је јавно добро требало би да се реализује кроз конкурсе које расписује РЕМ у функцији развоја медијског плурализма и бољег информисања грађана, а не на основу дискреције било ког појединачног привредног друштва”, указали су РТС, Б92, Хепи и Прва у заједничком саопштењу.

Како директор фирме МТС Антена ТВ доо Горан Караџић каже за УНС, “сервис ‘Антена плус’ ће почети да ради тек када буде скремблован и када почне продаја”.

“Колико знам, Емисиона техника и везе за сада само ради техничке пробе, емитовање није почело”, рекао је Караџић.

УНС тражи од РЕМ-а да разјасни ситуацију, хитно реагује и спречи нелојалну конкуренцију у етеру.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

20.09.

2016.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 15:52

Cemu zurba?

Cemu naslov "UNS: REM da se hitno odredi i onemogući nelojalnu konkurenciju u eteru", kada je RATEL 26.08.2016. objavio vest "mts Antena TV - novi operator digitalne distribucije medijskog sadržaja na tržištu Republike Srbije". Danas je 20.09. 2o16. a ni jedan ni drugi nadlezni regulator, niti jedno niti drugo nadlezno ministarstvo, nisu jos ni prstom mrdnuli.


Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси