Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција: Непоштовање медијских закона у Зајечару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 09. 2016.

Коалиција: Непоштовање медијских закона у Зајечару

Коалиција новинарских и медијских удружења коју чине УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес тражи од зајечарскe власти да Kомисију зa суфинансирање медијских пројеката именује у складу са Законом о јавном информисању и медијима и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

Противно Закону који предвиђа да у комисији за оцењивање предлога пројеката већина чланова буде именована на предлог новинарских и медијских удружења, Градско веће Зајечара 28. јула формирало је комисију у којој је само један члан био представник удружења.

Претходно, након сугестија УНС-а, Градско веће донело је 4. августа измењено Решење у коме је један члан који није новинар или медијски експерт замењен новинарским стручњаком Мирољубом Радојковићем. Међутим, већину у комисији и даље не чине кандидати новинарских и медијских удружења.

Коалиција тражи да ова локална самоуправа донесе ново Решење поштујући законске и подзаконске акте.

Коалиција указује на недопустиву праксу да се одлуке о пројектном суфинансирању медијских садржаја доносе тек сада, а да се њихова реализација и медијско правдање морају окончати до краја године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси