Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Случајна или намерна грешка агенције „Бета“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 07. 2016.

УНС: Случајна или намерна грешка агенције „Бета“

Удружење новинара Србије (УНС) јуче је подржало петицију „Сачувајмо Политику“ коју је покренуо режисер Александар Мандић, некадашњи председник УО РТС-а. Агенција „Бета“ је вест о тој подршци срочила тако да кориснике свог сервиса доводи у заблуду о томе ко је петицију покренуо, а ко ју је подржао, па је петиција Александра Мандића прекрштена у петицију УНС-а. УНС пита „Бету“ да ли се ради о случајној или намерној грешци и позива је да недвосмислено исправи пропуст.

Агенција „Бета“ је преносећи информацију УНС-а о томе да је петиција покренута, цитиране делове петиције на сајту peticije24.com приписала УНС-у.

Након захтева УНС-а да исправи грешку, "Бета" је исправила део текста, али je и у исправљеној верзији део петиције наведен као став УНС-а.

УНС подсећа да подржава петицију, али истиче да није њен покретач, нити су наводи које је „Бета“ пренела у вести УНС-ови, што се може видети и у тексту саме петиције.

Коментари (2)

Остави коментар
уто

12.07.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 00:03

od slučajnosti do slučajnosti

slučajno? a ja, ipak, slučajno mislim da tu nema slučajnosti, jer se sećam i nekih drugih slučajeva i slučajnosti bete. opet, naravno, i nimalo slučajno, u maniru svetskioh agencija na koje se beta poziva, misleći na one sa zapadne strane,

Одговори
нед

10.07.

2016.

Jagodinski Žižak [нерегистровани] у 13:39

KAKO IM SE OMAČE

Blagi Bože,zamislite - koja je to nepoznanica?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси