Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Солидарност са новинарком Пинка Горданом Узелац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 05. 2016.

УНС: Солидарност са новинарком Пинка Горданом Узелац

Удружење новинара Србије (УНС) солидарише се на новинарком Телевизије Пинк Горданом Узелац, којој су присталице опозиције претиле на протестном скупу испред РИК-а у суботу, 30.априла, вређале је и омаловажавале у присуству њених колега, извештача свих престоничких телевизија и медија.

 

УНС посебно изражава захвалност и подршку колеги Дејану Ерићу са БН телевизије, који је једини од присутних новинара узео у заштиту колегиницу са ТВ Пинк, успротивио се њеним прогонитељима и склонио је иза камера, како не би била изложена вређању симпатизера политичких партија које су организовале протест. 

УНС похваљује гест Чедомира Јовановића, који је у име Либерално демократске партије преузео одговорност за оно што се десило колегиници Узелац и једини јој се искрено извинио.

Дејан Ерић и Чедомир Јовановић, сваки на свој начин, дали су пример узорног понашања у одбрани слободе новинарства у нашој земљи. 

Коментари (4)

Остави коментар
сре

04.05.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 19:42

bravo Srbi

Srbi velike junačine napadaju samo žene i slabije. Kakav ponor.

Одговори
сре

04.05.

2016.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 18:22

СРАМ ВАС БИЛО!

Срам вас било! Шта сте до сада чекали? Неки или нечији миг, да подржите Гордану? Лицемерно од целе Управе, а посебно од Љиљане Смајловић, председнице.
Што се тиче Брајовића, он је на том таласу 2000. године и преузео УНС, па много и не чуди што се није огласио.
Остали у Управи, су само остали.
Сада је јасно зашто се грчевито држе Статута са тројним чланством, који их одржава на власти.

Одговори
пон

02.05.

2016.

Bivši član, od 1984.anonymous [нерегистровани] у 13:44

Licemerje

Stvarno ste licemerni! U mnogo bezazlenijem slučaju na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu reakcija istog dana, energičan protest zbog napada na novinare Blica i Bete i definisanje tog postupka kao nedopustivog, a ovde dva dana kasnije samo solidarnost sa G. Uzelac, ni reči osude napada i napadača, a onda i pohvala okasnelom izvinjenju Č. Jovanovića, valjda da se i sami, posredno, izvinite što ovim povodom morate da se oglasite... Smailovićevski, nema šta!

Одговори
пон

02.05.

2016.

mividi [нерегистровани] у 13:31

vreme je bilo

Ipak ste se odvažili da se solidairešete sa koleginicom svaka čast na hrabrosti sobzirom na to kako će se prema Vama poneti Vaše dosadašnje mece...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси