Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Солидарност са новинарком Пинка Горданом Узелац

02. 05. 2016.

УНС: Солидарност са новинарком Пинка Горданом Узелац

Удружење новинара Србије (УНС) солидарише се на новинарком Телевизије Пинк Горданом Узелац, којој су присталице опозиције претиле на протестном скупу испред РИК-а у суботу, 30.априла, вређале је и омаловажавале у присуству њених колега, извештача свих престоничких телевизија и медија.

УНС посебно изражава захвалност и подршку колеги Дејану Ерићу са БН телевизије, који је једини од присутних новинара узео у заштиту колегиницу са ТВ Пинк, успротивио се њеним прогонитељима и склонио је иза камера, како не би била изложена вређању симпатизера политичких партија које су организовале протест.

УНС похваљује гест Чедомира Јовановића, који је у име Либерално демократске партије преузео одговорност за оно што се десило колегиници Узелац и једини јој се искрено извинио.

Дејан Ерић и Чедомир Јовановић, сваки на свој начин, дали су пример узорног понашања у одбрани слободе новинарства у нашој земљи.

сре

04.05.

anonymous [нерегистровани] у 19:42

bravo Srbi

Srbi velike junačine napadaju samo žene i slabije. Kakav ponor.

сре

04.05.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 18:22

СРАМ ВАС БИЛО!

Срам вас било! Шта сте до сада чекали? Неки или нечији миг, да подржите Гордану? Лицемерно од целе Управе, а посебно од Љиљане Смајловић, председнице.
Што се тиче Брајовића, он је на том таласу 2000. године и преузео УНС, па много и не чуди што се није огласио.
Остали у Управи, су само остали.
Сада је јасно зашто се грчевито држе Статута са тројним чланством, који их одржава на власти.

пон

02.05.

Bivši član, od 1984.anonymous [нерегистровани] у 13:44

Licemerje

Stvarno ste licemerni! U mnogo bezazlenijem slučaju na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu reakcija istog dana, energičan protest zbog napada na novinare Blica i Bete i definisanje tog postupka kao nedopustivog, a ovde dva dana kasnije samo solidarnost sa G. Uzelac, ni reči osude napada i napadača, a onda i pohvala okasnelom izvinjenju Č. Jovanovića, valjda da se i sami, posredno, izvinite što ovim povodom morate da se oglasite... Smailovićevski, nema šta!

пон

02.05.

mividi [нерегистровани] у 13:31

vreme je bilo