Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Пожаревачки СНС да омогући извештавање новинарима Радија Боом 93
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 03. 2016.

УНС: Пожаревачки СНС да омогући извештавање новинарима Радија Боом 93

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због онемогућавања новинару Радија Боом 93 из Пожаревца Милошу Љубисављевићу да присуствује конференцији за штампу Градског одбора Српске напредне странке (СНС) у овом Граду. Новинар редакције Боом 93 Милош Љубисављевић данас је избачен са конференције уз образложење да је реч "о страначкој конференцији”.

Љубисављевићу је у просторијама СНС-а пришао портпарол градског одбора странке Марко Савић и рекао да је реч о страначкој конференцији и да редакција Боом 93 није позвана.

Како је УНС-у рекао портпарол СНС-а у Пожаревцу Марко Савић, „новинару радија Боом 93 није омогућено да присуствује конференцији због писања уредника овог радија Уроша Урошевића на свом фејсбук профилу у којем је вређао СНС“.

“Став градског одбора је да они не буду позивани на конференције. Остали новинари били су присутни. Уредник радија утиче на уређивачку политику и ако је његов став такав, он не може бити објективан”, рекао је Савић.

УНС подсећа да Закон о јавном информисање и медијима забрањује непосредну и посредну дискриминација уредника медија, новинара и других лица у области јавног информисања, нарочито према њиховој политичкој опредељености и уверењу или другом личном својству.

УНС позива представнике пожаревачког СНС-а да свим медијима под истим условима омогуће извештавање.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси