Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Вучићевићу ускраћен одговор, а не право на рад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 03. 2016.

УНС: Вучићевићу ускраћен одговор, а не право на рад

Поводом захтева власника и главног уредника „Информера“ Драгана Ј. Вучићевића Удружењу новинара Србије (УНС) да „заштите право новинара 'Информера' на рад, након што је избачен са прес конференције Демократске странке“, УНС истиче да му није ускраћено право на рад и да није избачен са конференције за штампу ДС-а, већ да му је ускраћен одговор на постављена питања. УНС подсећа да сазивач конференције не мора да одговори на сва питања, али да је, по Кодексу новинара Србије, право новинара да континуирано поставља питања за која сматра да су од интереса за јавност.


Упркос томе, власник и главни уредник „Информера“ није добио одговоре, а представници ДС-а напуштањем конференције недвосмислено су дали на знање да не желе да одговоре на  питања Вучићевића.

Коментари (4)

Остави коментар
пон

28.03.

2016.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 22:48

ЗАБОРАВНИ?!

Заборавили ови из ДС да нису више на власти, па се понашају како су навикли. Бирају новинаре, скраћују снимке.......
Ех, пуста власти - слатка ли си!

Одговори
пон

28.03.

2016.

Član od 1984. [нерегистровани] у 20:02

Obraz

E, sad ste nam osvetlali obraz! Bolje, za Pajtića, ne bi smislio ni sam Pajtić...

Одговори
пон

28.03.

2016.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 17:26

Врдаламе

Срамота ме је колико смо велике врдаламе. Ја, као човјек који сматра да не постоји демократија, да је то забава за наивне, забранио бих Вучићевићу да се бави новинарством. Међутим, господо, другови, да је неком другом новинару ускраћен одговор, да је нека друга партија игнорисала новинара, да су њени предтавници напустили конференцију, односно "дали на знање да не желе да одговоре на питања Вучићевића", дигла би се велика дрека. Зато у овом случају подржавам Вучћевића. Уосталом, шта се може и очекивати од ДС-еоваца. На сву срећу ни ДС-а ни ДСС-а ни Тадића ни Чеда (не знам како им се зовуз партијице), ни Двери, трећих ни четвртих Србија, неће бити на власти за најмање 30 година или више никад, иако не би требало рећи никад - никад.

Одговори
пон

28.03.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 17:19

НИСТЕ ФЕР!

Гледао сам снимак, на више места. И видео оно што никад и нигде нисам видео - после оптужбе да је на улицама Бгд покушано (чак вишеструко!) убиство, на питање новинара нису хтели да одговоре. Напустили су заказани разговор са медијима, а потпредседница Народне скупштине Србије је инсистирала да ваљда једини ”постављач” изађе из просторије. Због тога сматрам, а изненађен сам, саопштењем УНС што на нефер начин одсликава стање које све мора да забрине. Нарочито ако је у питању странка која се сматра демократском и наставља, утиска сам, да се понаша на исти или сличан начин као на тротоару крај пијаце. Портал УНС је задњих месеци веома отворен, таква је и сталешка организација - то ме радује и охрабрује. Не знам да ли ће мишљење које је можда критичко, али и добронамерно, бити одбачено? У сваком случају Ваш став о овом ”коментару” је лакмус папир.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси