Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиве увреде посланика СНС-а Слободана Гвозденовића ТВ Ваљево Плус

24. 03. 2016.

УНС: Неприхватљиве увреде посланика СНС-а Слободана Гвозденовића ТВ Ваљево Плус

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због увреда које је доскорашњи народни посланик Српске напредне странке (СНС) из Ваљева Слободан Гвозденовић упутио новинарима ТВ Ваљево Плус.

Како за УНС наводе из ове телевизије, “Слободан Гвозденовић је, приликом посете министра Велимира Илића Ваљеву 21. марта, главном и одговорном уреднику ТВ Ваљево Плус Предрагу Лучићу, који је пратио тај догађај, рекао: ‘ **** Вам мајку, вашем газди криминалцу који би требало да буде у затвору, а не да зида мостове и друге објекте у граду’. Када га је Лучић питао да ли се та претња односи и на Телевизију Ваљево Плус, Гвозденовић је одговорио: ‘Да, да и на вас’, и помињући високог финкционера СНС-а, Дарка Глишића рекао: ‘ **** вам мајку Дарко Глишић када вас све буде ставио у кочањку’“.

Како нам је речено у Градском одбору СНС-а у Ваљеву, „Слободан Гвозденовић не жели да да изјаву УНС-у“.

Предраг Лучић случај је пријавио полицији.

Подсетимо, Слободан Гвозденовић је на конференцији за новинаре у новембру прошле године рекао да је Телевизија Ваљево Плус повела “оркестрирану кампању против Владе Србије и СНС”. Повод за изјаву Гвозденовића било је гостовање лидера Демократске странке Бојана Пајтића на овој телевизији у емисији “Разговор плус”.

УНС подсећа да носиоци власти имају право да критикују медије, али да те критике морају бити засноване на аргиментима.