Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција: Незаконити конкурси Новог Кнежевца и Александровца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 02. 2016.

Коалиција: Незаконити конкурси Новог Кнежевца и Александровца

Коалиција новинарских и медијских удружења коју чине УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и ПУ ‘’Локал прес’’ неће предложити своје кандидате за чланове конкурсне комисије у општинама Нови Кнежевац и Александровац, поштујући став да не учествују у раду комисија у општинама и градовима чији јавни позиви нису у складу са Законом о информисању и медијима.

Општина Нови Кнежевац расписала је 9. фебруара Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања за 2016. годину. Ограничивши право учешћа само на медије који имају седиште на територији ове општине, Нови Кнежевац је прекршио Закон о јавном информисању и медијима, као и Правилник о о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања које је донео министар културе и информисања.

Општина Александровац расписала је 9. фебруара  Конкурс за суфинансирање пројеката којима се остварује јавни интерес у области јавног информисања на територији Оштине Александровац у 2016. години. Супротно Закону и Правилнику ова општина је одлучла да суфинансира „информисање о редовном раду и активностима органа општине Александровац и актуелним дешавањима од значаја за живот и рад грађана на територији општине Александровац” као и “информисање о манифестацијама, културним и другим програмима који се организују под покровитељством или у сарадњи са општином Александровац”.

Како ни  након реаговања Коалиције новинарских и медијских удружења општине  Нови Кнежевац и Александровац нису ускладиле конкурс са Законом, Коалиција је одлучила да не учествује у раду комисија за избор пројеката који ће се суфинансирати из буџета ових општина.

Крагујевац-Београд-Нови Сад, 23. фебруар 2016.

Незавино удружење новинара Србије

Удружење новинара Србије

Независно друштво новинара Војводине

Асоцијација независних електронских медија АНЕМ

Пословно удружење асоцијације локалних и независних медија "Локал прес"

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси