Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Непримерене изјаве Дарка Глишића о поткупљивању новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 12. 2015.

УНС: Непримерене изјаве Дарка Глишића о поткупљивању новинара

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује и сматра непримереним оптужбе председника општине Уб и високог функционера СНС-а Дарка Глишића да су новинари плаћени да објаве информацију о укидању ослобађајуће пресуде народном посланику СНС-а Слободану Гвозденовићу.

 

Дарко Глишић је, гостујући 21. децембра на ВТВ, оптужио новинаре да су плаћени да објаве вест да је Апелациони суд у Београду укинуо ослобођајућу пресуду Основног суда Слободану Гвозденовићу и наложио ново суђење, пре него је “предмет стигао у писарницу”.

УНС подсећа да је пресуда донета два месеца пре објављивања, у шта се може остварити увид на сајту Апелационог суда у Београду. Слободан Гвозденовић оптужен је да је починио тешко кривично дело против здравља људи.

„Симптоматично је да Гвозденовићу у новинама изађе пресуда, тако је чланак и написан као пресуда, 14. децембра, а да се провером у Министарству правде дође до податка да је 15. децембра предмет пуштен на писарницу. Ја сам разговарао са многим одговорним људима у Министарству правде и сигуран сам да се то неће поновити. И апсолутно сам сигуран да ће људи из Министарства правде ово испратити до краја у смислу да се више не деси да неко за мало пара или неког личног интереса прави хајку на некога. Разговарао сам и са Николом Селаковићем и предочио сам му све оно што сматрам да је непоштено, ненормално и нелогично, да предмет на писарници буде 15. децембра, а да га 14. децембра неко објави у новинама“, рекао је Глишић.

УНС истиче да су оптужбе да су новинари узели новац да би информација доспела у јавност произвољне и позива Глишића да, уколико има доказе о нечасним радњама које су, наводно, новинари починили, о томе обавести надлежне државне органе и укаже на конкретне кривце.

УНС подсећа да је посао новинара да јавност упознаје са истином и позива своје чланове и друге новинаре да и даље објективно, одговорно и без страха објављују све информације које су од интереса за јавност. 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

04.01.

2016.

Anonymous [нерегистровани] у 22:36

У сваком житу има и кукоља

Нажалост, им аи тога (можда нису чланови УНС-а?)
Б.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси