Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Наставак злоупотреба и неколегијалног понашања РТК2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 12. 2015.

УНС: Наставак злоупотреба и неколегијалног понашања РТК2

Удружење новинара Србије (УНС) заједно са својим огранком на Косову осуђује неколегијално понашање и нову злоупотребу јавног сервиса Радио телевизије Косова, Другог програма на српском језику (РТК2). Екипа РТК2 се заједно са директором Жарком Јоксимовићем у уторак увече нашла у Дому културе Грачаница у ком се одржавао концерт РТС-овог Биг бенда за чије снимање и емитовање је ексклузивно и ауторско право од РТС-а добила Мрежа Мост.

Упркос ранијим објашњењима организатора и власника права директор РТК2 се бахато понео и противно колегијалним и законским правилима наставио да снима концерт до пред сам крај, иако су све остале ТВ екипе поступиле у складу са правима Мреже мост на ексклузивно снимање целог концерта и његово емитовање у новогодишњој ноћи.    

РТК2 је у вези са овим догађајем наставио да се понаша неколегијално и крши професионалне стандарде и етику јучерашњим емитовањем непотписаног коментара на свом сајту и главној информативној емисији.

УНС заједно са својим огранком на Косову још једном позива руководство Радио-телевизије Косова и генералног директора Ментора Шаљу да испитају злоупотребе на РТК2, јер је очигледно да се јавно добро користи за личне обрачуне.

УНС сматра да овакав јавни сервис не служи на корист никоме на Косову, а понајмање српској заједници. Тим пре потврђена је оправданост захтева УНС-а и његовог косовског огранка за оснивањем правог јавног сервиса на српском језику, са сопственом управом и независним финансирањем, уз покривање целог Косовa.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси