Насловна  |  Саопштења  |  Скупштина УНС-а: Влада да препусти медије новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 12. 2015.

Скупштина УНС-а: Влада да препусти медије новинарима

Скупштина Удружења новинара Србије (УНС) захтева од Владе Србије да до Нове године испуни одредбе Закона о јавном информисању и медијима којима се гарантује подела бесплатних акција запосленима у медијима. Уколико неодговорни чиновници у власти наставе да крше Закон о јавном информисању и медијима, УНС тражи да министар културе и јавног информисања Иван Тасовац и државни секретар Саша Мирковић поднесу оставку јер су у име Владе обећали УНС-у да ће запослени у медијима добити бесплатне акције.

Образложење Министарства културе и Министарства привреде да је заправо Агенција за приватизацију, која се гаси, крива што се не поштује Закон о информисању и медијима, УНС сматра неозбиљним и неодговорним.

УНС упозорава и Владу Србије и Европску унију, која је веома утицала на доношење медијских закона, да би двадесетак медија могло бити угашено због непоштовања ове законске одредбе, чиме ће се ионако очајан положај новинара додатно погоршати.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

23.12.

2015.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 22:59

И УНС ЈЕ КРИВ

Због чега УНС сада пере руке и све сваљује на друге, када је дубоко умешан у све што се догађало око тзв. Медијских закона. У њиховом доношењу су учествовали заједно са другима. Ако су били против, требало је то јавно да кажу. Мене не интересује ни НУНС ни други. За њих се одабно зна како и за кога су, посебно од тужбе наших колега, ратних дописника, Суду за ратне злочине. О њима не треба трошити речи.
Али овај захтев УНС је показатељ да он лута и делује неорганизовано, по инерцији и постаје безобална асоцијација, тобож новинара.

Одговори
уто

22.12.

2015.

ODGOVORNOST UNS-A [нерегистровани] у 22:58

OSTAVKE

NAJVEĆU ODGOVORNOST ZA KATASTROFALNE MEDIJSKE ZAKONE SNOSE UNS, NUNS I ANEM. MOŽDA BI KADA SU OSTAVKE U PITANJU TREBALO DA UNS KRENE OD SEBE! LJILJA, NINO I PETAR SU BILI ZA OVAKVE ZAKONE I TREBA DA SNOSE ODGOVORNOST!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси