Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција новинарских и медијских удружења: Преиспитати одлуку Града Крагујевца о преносу средстава телевизији Крагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 11. 2015.

Коалиција новинарских и медијских удружења: Преиспитати одлуку Града Крагујевца о преносу средстава телевизији Крагујевац

Коалиција новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес) очекује хитно тумачење Министарства финансија и проверу од стране Државне ревизорске институције у случају одлуке Скупштине града Крагујевца о додели додатних 30 милиона већ приватизованој телевизији Крагујевац.

Скупштина Града Крагујевца донела је oдлуку 23. октобра о измени Програма пословања Јавног предузећа Радио телевизија Крагујевац и дотадашњи прошлогодишњи буџет са 44.553.000,00 увећала на 74.545.899,00.

Градско веће је, три месеца раније, 16. јула 2015. изменило Програм распореда средстава субвенција јавним нефинансијским предузећима и на основу тога затражило од ЈП РТК да по трећи пут усклађује свој Програм пословања предузећа за 2015. годину.

На основу тако спроведене процедуре, пред одборницама Града Крагујевца се у октобру нашао Предлог одлуке о додатним средствима иако је приватизација ЈП РТК већ обављена. У образложењу донете Одлуке стоји да су „средства субвенција распоређена у корист Јавног предузећа телевизија Крагујевац да би омогућили несметано функционисање предузећа до продаје“.

Коалиција новинарских и медијских удружења упозорава на чињеницу да Град Крагујевац у исто време није доделио ни један динар по основу Закона о информисању и медијима за потребе информисања грађана и захтева од надлежних да провере процедуру и исправност коришћења буџетских средстава према важећим законима.

Коалиција новинарских и медијских удружења:

Удружење новинара Србије
Независно удружење новинара Србије
Асоцијација независних електронских медија
Независно друштво новинара Војводине
ПУ ‘’ Локал прес’’

Коментари (1)

Остави коментар
сре

04.11.

2015.

Tabarka [нерегистровани] у 22:49

Вратите им ССРН

Судећи према захтевима медијске коалиције изгледа да би најбоље било да се врати угашени Савез социјалистичког радног народа (ССРН) који је у "црвеном Крагујевцу", као и свуда у Србији, док није банкротирао самоуправни социјалистички систем, био "оснивач медија".
Остаци ССРН виде се и у буразерском разумевању сваке локалне, па и ове Радомирове власти.
Новинари су папагајски преносили мантру од неопходности увоћења тржишта.
Добили су га.
Чему онда кукање што им не дају из касе. У коју се слива оно што свака власт огули од све сиромашнијег народа.
У Крагујевцу су схватили да нема више ССРН, нити Титове штафете.
Ипак, медијској коалцији нијке то јасно, зато завирује у општинску касу.
То што су паре одобрене РТК, коју је купио Радојица, пријатељ Гашићев, ништа није чудно. Зар мислите да се СНС борио да узме власрт да буи другима додељивао паре, а не своме Радојици...?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси