Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција новинарских и медијских удружења тражи правно тумачење конкурса у Прешеву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 10. 2015.

Коалиција новинарских и медијских удружења тражи правно тумачење конкурса у Прешеву

Коалиција новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал Прес), свесна великог друштвеног значаја информисања на језицима националних мањина, затражиће званично тумачење Министарства културе и информисања и Министарства за државну управу и локалну самоуправу о законитости спровођења конкурса за пројектно суфинансирање медијских садржаја у Општини Прешево.

У складу са ставом  два министарства, Коалиција новинарских и медијских удружења ће одлучити да ли ће и на који начин учествовати у раду конкурсне комисије.

Коалиција новинарских и медијских удружења очекује да се правно растумачи одлука Одељења за друштвене делатности Општине Прешево које је прихватило мишљење Националног савета Албанаца да се од 12 приспелих елиминише седам пројеката, уз образложење да не испуњавају услове конкурса јер не објављују програм на албанском језику.

Уместо 11,7 милиона динара, колико је првобитно опредељено јавним конкурсом, Одељења за друштвене делатности Општине Прешево је, такође, смањило износ који би требало да се расподели медијима на 5, 8 милиона динара и о томе обавестило чланове комисије на самој седници.

У таквим околностима представници Коалиција новинарских и медијских удружења прекинули су рад у комисији. Коалиција новинарских и медијских удружења  очекује да се о свим околностима у вези са конкурсом огласе и ОЕБС, као и Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

 

Коалиција новинарских и медијских удружења 

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси