Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Казнити полицајца који је ударио Раичевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 10. 2015.

Извор: УНС

УНС: Казнити полицајца који је ударио Раичевића

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због полицијског насиља у Подгорици према главном и одговорном уреднику портала ИН4С и члану УНС-а Гојку Раичевићу. Раичевић је јуче пре подне приведен испред Скупштине Црне Горе док је извештавао у време када је полиција разбијала протесте.

У изјави УНС-у Раичевић је рекао да полиција његовом сниматељу и њему није дозволила да снима на лицу места па је са безбедне даљине наставио да прати догађај.

Када је наишао посланик Славен Радуновић и покушао да прође кроз полицијски кордон, колега Раичевић је пришао полицајцу и скренуо му пажњу да је у питању народни посланик, а да је он новинар који се налази на радном задатку. Не обазирући се на те речи, полицајац је рекао да ће га ухапсити, а приликом уласка у полицијско возило, један од присутних полицајаца га је ударио с леђа у предео бубрега, након чега је Раичевић изгубио равнотежу и пао на колено.

После давања изјаве, Раичевић је пуштен.

За УНС је неприхватљива било каква примена силе без разлога с обзиром на то да се Раичевић није опирао привођењу, а јасно је полицији дао на знање да је новинар који се налази на радном задатку.

УНС тражи да буде покренут дисциплински поступак против полицајца који је с леђа ударио Гојка Раичевића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси