Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Грубо кршење Кодекса новинара у данашњим дневним новинама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 08. 2015.

УНС: Грубо кршење Кодекса новинара у данашњим дневним новинама

Удружење новинара Србије (УНС) упозорава на скандалозно извештавање данашњих дневних новина поводом наводног злостављања малолетне девојчице. УНС истиче да су, осим „Политике“, „Данаса“ и „Вечерњих новости“, готово све дневне новине известиле о наводном силовању малолетне девојчице уз изношење детаља који јасно идентификују дете и на тај начин угрожавају њен интегритет и достојанство.

УНС још једном апелује на медије да поштују Кодекс новинара Србије и да не газе достојанство недужних особа о којима пишу, правдајући то наводним интересом јавности.

УНС подсећа да је Кодексом новинара Србије забрањено објављивати информације које могу штетити развоју малолетника, као и објављивање детаља који жртве злочина чине препознатљивим.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси