Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Казнити полицајца који је напао уредника “Јужних вести”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 08. 2015.

УНС: Казнити полицајца који је напао уредника “Јужних вести”

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује напад нишког полицајца на уредника портала “Јужне вести” Предрага Благојевића на Нишвил џез фестивалу и тражи од надлежних да утврде све околности напада и казне одговорног. У ноћи између суботе и недеље Благојевићу је у току новинарског задатка пришао полицајац и затражио му личну карту. Пошто је није имао код себе, новинар му је показао новинарску легитимацију на шта му је полицајац рекао: “Шта се правиш паметан”.

 

“Узео сам телефон да позовем неког да потврди мој идентитет, међутим, полицајац ми је узео мобилни, и ставио ми руке на леђа. Док су ме водили ка марици, два пута ме је ударио у главу, о чему имам и потврду из Хитне”, навео је Благојевић за Јужне вести. 

УНС истиче да је у овом случају дошло до недопустивог прекорачења овлашћења полицајца и тражи од надлежних да казне одговорног.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси